Workshop

Workshop karikatuur tekenen.Workshop karikatuur tekenen.

U bent vast wel eens blijven staan bij een karikatuurtekenaar en bekeek hoe hij of zij met snelle trefzekere lijnen het ‘slachtoffer’ portretteerde. En had u dan niet stiekem zoiets van; “ik wou dat ik dat kon? Dan zou ik ze thuis of op het werk wel eens laten lachen!”
De vaardigheid van die karikaturist zult u uiteraard niet direct beheersen in een middagje, maar na deze workshop karikatuur tekenen komt u al aardig in de buurt.

Workshop karikatuur tekenen

U hoeft niet te kunnen tekenen om mee te mogen doen aan deze karikatuur workshop, want het is vooral ook bedoelt als een stukje entertainment binnen de groep, want hoe leuk is het niet wanneer men komt niet meer bijkomt als de een de ander natekent. Hoe vaak worden er tranen gelachen nu je gedwongen word alles groot te tekenen van je buurman of buurvrouw! Grijp nu je kans, want alles mag. Maak van die neus dan ook een HEUSE NEUS!!

Eerst een lesje in ‘leuke weetjes’ over de karikatuur

Workshop karikatuur tekenen

Eerst beginnen Jill en Christel om de beurt te vertellen over het ontstaan van de karikatuur wat op zich al een boeiende les is, maar al snel leren zij u de grondbeginselen van de techniek zodat u al snel zelf aan de slag kunt. Ruim voordat de dames aan de workshop beginnen, komen zij eerst de boel opleuken door afbeeldingen van karikaturen van bekende karikaturisten op te hangen en ander voorbeeld materiaal. Alle benodigdheden zoals papier, potloden, slijpers en gummetjes voor de kleine blundertjes, liggen al verdeeld over de tafels. Al snel ontstaat er een sfeertje à la Place du Tertre. Aan het einde zullen alle karikatuur tekeningen opgehangen en zal er gezamenlijk waarderingspunten gegeven worden. Van de winnaar wordt een uitgewerkte karikatuur in kleur gemaakt en in een koker meegegeven.

Workshop karikatuur tekenen

 

Workshop gecombineerd met een sneltekensessie.

U kunt ook voor een combinatie kiezen. Terwijl (b.v) Jill lesgeeft, tekent Christel de gasten om de beurt na. Deze karikaturen kunnen de gasten dan als cadeautje meekrijgen aan het einde van de workshop of als voorbeeld gebruiken voor hun eigen ‘slachtoffers’.  Bel 06 24 311 637 of mail naar (sneltekenaar@live.nl)

 

Design bij Christel Schols